انواع سازه های فلزی

انواع سازه های فلزی

انواع سازه های فلزی

در ابتدا و قبل از بیان هر نکته‌ای باید بدانیم که سازه فلزی به سازه‌ای می‌گویید که از فولاد ساخته شده باشد. همین موضوع اهمیت بالایی دارد و تأثیرگذار است. همان‌طور که می‌دانید، فولاد قابلیت تحمل بار کششی بالایی داشته و به همین دلیل در ساختمان‌سازی از آن استفاده خواهد شد. در ادامه اطلاعات کاملی در رابطه با انواع سازه‌های فلزی به شما عزیزان ارائه خواهیم داد. با ما همراه باشید.

انواع سازه های فلزی
انواع سازه های فلزی

علت کارایی بالای انواع سازه‌های فلزی چیست؟

شاید برای شما سؤال باشد که چرا در تمامی بخش‌های ساختمان‌سازی از فولاد استفاده می‌شود؟ قطعاً می‌دانید که میلگردهای موجود در پی، ستون و … همگی در واقع فولاد هستند. به همین دلیل باید بگوییم که فولاد به‌عنوان آلیاژ آهن و کربن یک ماده بسیار مقاومی است. نیروهای زلزله یا لنگر از نوع کششی یا فشاری هستند. فولاد و فلز تنها ماده‌ای است که قابلیت تحمل نیروهای کششی را داشته و بعد از کشش به حالت اولیه خود برمی‌گردد.

به عبارتی دیگر فولاد یا سازه‌های فلزی بعد از اعمال نیروی کششی به حالت اولیه خود برگشته و در اصطلاح علمی دارای الاستیسیته بالایی است. همین موضوع سبب افزایش کارایی فولاد شده و همان‌طور که می‌دانید در تمامی سازه‌های عمرانی حضور تأثیرگذار دارد.

انواع سازه های فلزی
انواع سازه های فلزی

اسکلت فلزی

اسکلت فلزی یکی از انواع سازه‌های فلزی است که به قاب فلزی هم معروف هست. به عبارتی دیگر یک اسکلت تمام و کمال ساختمانی را در نظر بگیرید که از جنس فولاد بوده و بر روی پی اجرا خواهد شد. همان‌طور که می‌دانید، اصول ساختمان‌سازی مهندسی بر این مبنا است که ابتدا پی ساختمان اجرا شود. زمانی که مالک تصمیم به اجرا اسکلت فلزی داشته باشد بعد از پی‌ریزی بایستی اسکلت یا قاب فلزی از پیش ساخته شده برای نصب و اجرا سفارش داده شود.

بعد از آماده‌سازی اسکلت قابل‌اجرا بوده و می‌توانید ستون، سقف و … را به‌طور هم‌زمان داشته باشید. همان‌طور که متوجه شدید، اجرای اسکلت فلزی به دلیل آماده بودن، سرعت اجرای ساختمان را افزایش خواهد داد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم در صورت عجله داشتن از این مورداستفاده کرده و از فواید بی‌شمار آن بهره‌مند شوید. در این بخش از مقاله لازم به ذکر است که سازه‌های فلزی به این شکل هستند که کل متریال مصرفی در ساخت و اجرای آن‌ها باید از فلز یا فولاد باشد. به همین دلیل اگر در اجرای اسکلت فلزی برای دیوار از متریال دیگری استفاده شود، دیگر نمی‌توان به آن سازه فلزی گفت.

 

انواع سازه‌های فلزی و خرپا ها

همان‌طور که می‌دانید، ساخت و اجرای سازه‌های فولادی کمک به سزایی در افزایش ارتفاع ساختمان‌ها داشت. به عبارتی دیگر زمانی که علم مهندسی برای اجرای سازه‌های فولادی اقدام کرد، توانستیم ارتفاع ساختمان‌ها را بیشتر کنیم. از طرفی سازه‌های خرپا به دلیل شکل و حجم فضا متفاوت است، پس باید با ماده‌ای به نام فلز برای ساخت و اجرای آن‌ها اقدام کرد. به عبارتی دیگر تنها راه ساخت و اجرای سازه‌های خرپایی استفاده از فلز است.

به همین دلیل یکی از مهم‌ترین انواع سازه‌های فلزی همین خرپاها هستند. شاید برای شما سؤال شده باشد که این نوع سازه‌ها در چه مواردی کارایی دارند. به همین دلیل باید بگوییم که سازها های خرپا برای اجرای زمین ورزشی‌های بزرگ، سوله‌ها، انبارهای وسیع، کارخانه‌ها و … کارایی دارد. پس همان‌طور که متوجه شدیم، انواع سازه‌های فلزی کارایی بسیاری در زندگی روزه ما دارند.

انواع سازه های فلزی
انواع سازه های فلزی

انواع سازه‌های فلزی و سازه‌های پوسته‌ای

در این بخش از مقاله لازم به ذکر است که سازه‌های خرپا دارای پهنای وسیعی هستند و ارتفاع خاصی ندارند. همان‌طور که می‌دانید، سالن‌های ورزشی یا سوله‌ها معمولاً یک طبقه هستند و ارتفاع چشم‌گیری ندارد. حال اگر همین سازه‌های خرپا دارای ارتفاع خاصی باشند و از نظر پهنا هم به مقدار خرپاها نباشد، سازه پوسته‌ای نامیده می‌شوند. این مدل سازه دارای کاربردهای خاص خود بوده و بیشتر اوقات به شکل کروی خواهد بود.

نبشی و تیرآهن مهم‌ترین انواع سازه‌های فلزی

اگر تجربه اجرایی داشته باشید، قطعاً می‌دانید که قطعات بسیاری ساخته شده از فلز یا فولاد هستند. همین قطعات یا سازه‌ها عضو مؤثر و همیشگی در تمامی ساختمان‌ها خواهند داشت. در حالت کلی انواع سازه‌های فلزی دارای اهمیت و کارایی بالایی در زندگی ما هستند و نمی‌توان تأثیر آن‌ها را نادیده گرفت. حتی در مواردی که سازه بتنی است و به‌هیچ‌وجه از میلگرد یا قاب فلزی در آن‌ها استفاده نشود، باز هم وجود نبشی فلزی در آن‌ها قطعی خواهد بود.

جمع‌بندی: در قسمت‌های قبل این مقاله در رابطه با اهمیت و کاربرد بسیار زیاد انواع سازه‌های فولادی بحث شد و دانستیم در تمامی ساختمان‌ها کارایی دارند. از انواع سازه‌های فولادی می‌توانیم به سازه‌های پوسته‌ای، خرپاها، اسلکت فلزی و … اشاره کنیم. شما هم می‌توانید در صورت نیاز و تأیید مهندس مجری پروژه از اسکلت‌های فلزی برای ساختمان‌های خود استفاده کنید.

همان‌طور که می‌دانیم، سازه‌های فولادی به دلیل مقاومت بالای فلز به کار رفته در آن‌ها، دارای مقاومت خاصی در برابر نیروهای کششی هستند. به همین دلیل قطعاً از این مزیت بسیار عالی فولاد استفاده کرده و از کنار آن بی‌تفاوت عبور نکنید.

حتما از مشاوره رایگان ما استفاده کنید تا بهترین فایل هارو به بهترین قیمت به شما معرفی کنند

مشاوره رایگان 0114555

مقایسه آگهی ها

مقایسه